Els arbres no deixen vore el bosc

A només 2 dies de les eleccions al Parlament de Catalunya, hui m’he trobat un vídeo interessant. Tracta de la relació del Barça amb el catalanisme. Més que un club

És curiós que el reportatge estiga fet per un diari del Regne Unit. Curiós seria (i és) impossible veure un vídeo així en una televisió o diari espanyol. I això m’ha portat a pensar una altra cosa.

Fora d’Espanya, la causa catalana en els mitjans de comunicació es veu d’una manera amable, amb interès i en certes ocasions, amb comprensió. Possiblement les actuacions del govern de Rajoy reforcen aquesta visió. De fet, ahir el Financial Times feia pública una enquesta on De Guindos apareixia com el ministre d’economia pitjor valorat de tota la zona euro.

I no sé fins a quin punt, a Europa veuen els discursos i declaracions que els polítics, empresaris, església, periodistes… fan respecte Catalunya des del passat 11 de Setembre. No acabe d’imaginar-me amb quin ulls poden veure a tot un ministre com Montoro, contestant amb un estil xulesc les declaracions de Mas, obligant-lo a fer públic els seus, presumptes, comptes a Suïssa. Fa pena, però no de tristesa sinó de vergonya. Em pregunte com la classe dirigent espanyola ha sigut capaç de construir un Estat nació amb aquest nivell d’ignorància tan manifesta. Deu haver evolucionat a pitjor sinó no ho entenc.

Pense que si els catalans volen separar-se d’Espanya, i ho aconsegueixen, crec que al dia següent tindran la mateixa situació que el dia abans, o potser pitjor i tot, sobretot a nivell econòmic, però tot i això hauran guanyat molt més. Tindran la sensació que s’hauran tret del damunt una llosa que tenien damunt. La sensació d’anar contracorrent haurà desaparegut. Els arbres se’ls hauran tret de davant i començaran a contemplar la perspectiva que es té de tot el bosc.

Anuncis

2 thoughts on “Els arbres no deixen vore el bosc

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s