Les eleccions al Parlament vistes des de Vidreres

Hem passat l’equador de la campanya electoral a les eleccions al Parlament de Catalunya, que es celebraran el proper 25 de novembre. Les campanyes electorals són diferents si es viuen des d’una ciutat o des d’un poble.

Acostumat com estava a unes campanyes on cada dia per la ràdio local senties les proclames dels candidats, en un poble la presència dels partits es fa a través de cartells, de la propaganda que envien a casa i d’algun que altre acte polític que fan en alguna sala municipal.

Si no hi haguès televisió i només saberem els partits que es concorren a les eleccions per la seua presència a Vidreres, el panorama seria el següent:

  • A les eleccions es presentarien CiU, Esquerra, la Candidatura d’Unitat Popular (CUP), Iniciativa i el PSC. I per la quantitat de cartells, possiblement els socialistes són o els qui tenen menys interès o menys poca gent mobilitzada perquè només he vist un cartell amb el seu eslògan de camí a l’institut. El vaig vore el divendres de matí i dissabte de vesprà només quedaven els fils amb què l’havien penjat.
  • En l’altre costat, Esquerra és qui més banderoles té penjades pel poble. I este cap de setmana que s’està celebrant la Festa Petita, dedicada als salsafins, Esquerra era l’únic partit que tenia paradeta.
  • La CUP no s’ha presentat mai a les eleccions al Parlament, ni tampoc a les municipals de Vidreres, però en canvi tenen penjats algunes banderoles. Té molt de mèrit venint d’un partit que s’autogestiona i no demana crèdits per fer la campanya, senyal que disposa de suficient gent al poble per fer-se present.
  • El PP i Ciudadanos no estan presents, no he vist cap anunci. En el cas de Ciudadanos no és extrany perquè a la zona de Girona no tenen presència i possiblement no deuen tenir militants al poble. El PP en canvi si té un regidor però no hi cartells ni en Vidreres ni en els pobles del voltant. Només es deixen veure quan vas a Girona.
  • Solidaritat Catalana que té un diputat per Girona, té alguns cartells de propaganda per la carretera en direcció Sils, a les afores del poble.
  • CiU té poques banderoles però en l’entrada a Vidreres venint de Lloret, tenen un panell gran on s’anuncia el partit, sembla que dóna la benvinguda a Vidreres.

Vist això, em puc arriscar a dir que els 17 diputats que s’han de repartir, quedaran així: una gran majoria per a CiU (9 o 10), Esquerra augmentarà la seua presència (3 o 4), el PSC arribarà al seu mínim històric (1 o 2), Iniciativa pot mantenir el seu diputat, el PP quedar-se amb el que té, Solidaritat perdre’l i potser entrar la CUP

Anuncis

One thought on “Les eleccions al Parlament vistes des de Vidreres

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s