El 9 d’Octubre dels altres valencians

Hui és 9 d’Octubre, diada nacional del País Valencià, 773 anys de l’entrada del rei Jaume I el Conqueridor a la ciutat de València, futur cap i casal del Regne de València.

Enguany la diada té un context particular, apart d’estar vivint en carn pròpia l’abast de la crisi, tenim a la cantonada unes eleccions generals. Per això, em sume al missatge que va llançar al seu blog Enric Nomdedéu, enguany el 9 d’Octubre cau el 20 de Novembre.

Hui assistirem a una espècie de concurs públic on la casta dels polítics jugaran a ser els més valencians i valencianistes, encara que no sàpiguen ni dir bon dia, això però són banalitats. Aquesta falsa i coent “valencianitis” els durarà un dia, el 10 d’Octubre es trauran el disfraç valencianista i tornaran a ser els provincianistes de sempre.

El 9 d’Octubre però, per a altres valencians, els identifica a una altra manera de ser i pensar-se com a valencians. El 9 d’Octubre els connecta amb la història, amb una història que els parla dels seus orígens, d’una manera de ser sui generis, que els diferencia respecte els altres pobles.

Per a una part dels valencians, ser valencià és important, viure i comportar-se com valencians cada dia de l’any.
Valencians que no els cal ensenyar senyeres, i demostrar que la seua és la més gran. Les senyeres i els símbols es porten al cor i es demostren en el quefer diari.

D’ací un mes, els valencians anirem a votar, i els valencians no provincians, els altres valencians que els volen muts i a la gàbia, aleshores hauran de pensar per un moment que aquell 20-N continua sent 9 d’Octubre,  i com a valencians demostrar-ho a l’urna, i votar a un dels seus, a un patriota com ells, a un patriota amb compromís.

tbure

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s