L’art de conduir segons el Barcelona way of life

Ahir per la vesprada vaig mamprendre el viatge de tornada a Catalunya, de València a Girona, després d’haver passat uns dies a Xàtiva amb la família.

A Catalunya el dia de Sant Joan és festiu, i per tant tenien tres dies de festa. Es presumia que hi hauria trànsit dens, i així va ser. Només pensar en el tram comprés entre la Porta de Barcelona i Vilafranca del Penedès entrava un calfred pel cos. En vore Gelida t’encomanes a qui siga per tal que no hi haja tant de trànsit que signifique l’anunci d’embusos i aturades…i ahir no va ser diferent, a partir de l’Alt Penedès, aglomeració de cotxes, i aturades.

Un desconeixedor de l’itinerari podria pensar que la retenció es deu a un accident o algun tipus d’obra que s’està efectuant en l’autopista. Però res d’això, no hi ha ni rastre d’accident. Aleshores que és el què passa? Si la carretera no té cap problema, qui té la responsabilitat?

No hi ha cap misteri, la resposta és òbvia, la tenen els conductors, i en concret, els conductors de Barcelona. Aquest conductor es caracteritza per ocupar el carril del mig de l’autopista, i anar a una velocitat que oscil·la entre els 80 i 90 km. l’hora, desconeixen els interminents, deixen un marge d’espai excessiu amb el cotxe que va al seu davant. Si a sobre el personatge porta un Mercedes i és un home de mitjana edat, qualsevol intent de captar-li l’atenció resulta ineficaç, aquestos es pensen que van sols per l’autopista, que aquella acumulació de cotxes no va amb ell, es desentén del seu context, de manera que circularia igual en bicicleta o monopatí que en cotxe, per la muntanya, per la platja o per un camí de carro.

Possiblement els Mossos d’Esquadra s’han donat compte que part del problema de trànsit en aquestos dies es deu als conductors de Barcelona, i ahir van habilitar un carril més en direcció nord a partir del Penedès. En el cartell que ho anunciava es podia llegir: “Carril directe a Barcelona”. Un bon grapat de cotxes accediren a aquest carril, i a partir d’aquell moment no només millorà la circulació en els altres tres carrils habituals, sinó que en el carril directe a Barcelona es produïen aturades. En definitiva, aquesta manera de conduir deu formar part del Barcelona, way of life.

Per això no ho dec entendre. A vegades però m’agradaria donar-me el gust de fer-los alguna “brometa”, com la del vídeo.

hir

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s