Midnight in Paris

La darrera pel·lícula de Woody Allen m’ha sorprés agradablement. Com les històries que conta el director nordamericà, el principi de Midnight in Paris sembla que es desenvoluparà sota les típiques coordenades made in Woody Allen.

Uns personatges característics: un jove escriptor que es sent insegur davant la seua primera novel·la; que alhora té una parella que des de bon principi sembla complicat que estiguen junts; també ha d’aparèixer el típic personatge pedant.

També hi apareix el guiny polític, lògicament crític amb els republicans americans, en aquest cas manifestat en la seua versió més nova, el Tea Party, i encarnat amb la figura del sogre del protagonista, i en general, per tota la família de la núvia, que es caracteritza pel seu consumisme més absurd.

Un altre aspecte que també es pot considerar típic de Woody Allen, són els seus escenaris. És cert que aquesta pel·lícula no està rodada en Manhattan, però així i tot, el director només mostra els llocs emblemàtics de les ciutats, en aquest cas, París. Amb una introducció realment llarga, de música i imatges de la capital francesa, que sembla subvencionada pel patronat de turisme de la ciutat. Allen continua mostrant solament la cara amable de les ciutats…i els museus d’aquestes, que tampoc poden faltar.

Dit tot això, la pel·lícula pren un camí totalment diferent a la resta de la producció del director, i certament ho fa d’una manera molt original, a través d’un guiny als anys 20 del s.XX de la capital parisina. Una ciutat farcida d’artistes, escriptors, pintors…ajuden al jove protagonista a trobar la confiança que li cal, i de pas, Woody Allen ret un homenatge a tot un reguitzell de personalitats, que van desfilant a partir de la mitjanit per París, molt d’ells molt propers a la nostra memòria col·lectiva.

I ara em mossegue la llengua, de fet crec que ja he contat més del compte, i vos deixe amb el tràiler de la pel·lícula.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s